V košíku nejsou žádné položky.

Součet: 0,- Kč

Terénní vysokozdvižné vozíky

18.08.2023
blog

EUROLIFT CZ nabízí kvalitní terénní vysokozdvižné vozíky.

Terénka

Terénní vysokozdvižný vozík je manipulační technika pro specializované použití. Po tomto typu vysokozdvižných vozíků bychom se měli poohlédnout v případě, že potřebujeme manipulovat na nezpevněném povrchu či přímo v terénu nebo ve sněhu. Terénní vysokozdvižný vozík nachází uplatnění např. u dřevozpracujících firem, stavebních firem či firem s rozsáhlými areály, kde klasický vysokozdvižný vozík nelze použít.

Terénní vysokozdvižný vozík je v podstatě čelní čtyřkolový vozík, který má oproti klasickým vozíkům velkou světlost podvozku, mohutná kola s dobrým záběrem, robustní konstrukci, výkonný motor, výkyvnou řídící nápravu atd. Tyto vlastnosti předurčují terénní vysokozdvižný vozík pro práci v terénu. Některé terénní vysokozdvižné vozíky jsou navíc vybaveny pohonem 4x4, uzávěrkou diferenciálu, která umožňuje manipulaci i v méně prostupném terénu.

Podívejte se na naše video zde.

Firma EUROLIFT CZ s.r.o. již téměř 15 let dodává na český trh vozíky značky HC, která patří mezi největší výrobce manipulační techniky na světě. Terénní vysokozdvižné vozíky tohoto výrobce jsou dodávány v nosnostech 2500 kg, 3000 kg a 3500 kg se světově známými motory YANMAR 4TNE98 a CUMMINS, ktré vynikají svým výkonem, spolehlivostí, ekonomickým provozem a dlouhou životností. Speciální časové žhavicí svíčky umožňují rychlejší nahřátí v chladnějších klimatech.

Stroje jsou vybaveny oscilační (kyvnou) řídící nápravou, která umožňuje, aby vozík přejel přes překážku a náklad zůstal v rovině. Dále terénní vozík disponuje převodovkou POWER-SHIFT s měničem točivého momentu s možností 3 rychlostí vpřed, uzávěrkou diferenciálu, která je speciálně navržena do těžkých terénů pro dokonalou trakci při jízdě v drsných provozních podmínkách. V neposlední řadě lze využít přepínání pohonu kol mezi 2WD a 4WD. Vynikající, plně plovoucí kabina obsluhy je instalována na gumových silentblocích, místo tradičního tuhého upevnění. Plovoucím uložením se výrazně snižují vibrace stroje a celkově zvyšuje pohodlí obsluhy.

Vysoká světlá výška terénního vozíku nabízí lepší ovladatelnost a umožňuje pohyb vozíku v náročnějších terénech. Speciální hrubé těžkotonážní terénní pneumatiky s hlubokým dezénem a širokou stopou zajišťují vynikající stabilitu v náročném pracovnímprostředí.

Široký zdvižný rám umožňuje vynikající viditelnost, jeho speciální uložení snižuje kroucení při manipulaci s nákladem na nerovném terénu a zároveň zachovává dobrý výhled přes zdvihací věž na předmět manipulace.

Mezi standardní výbavu patří pracovní osvětlení, dvojitá filtrace vzduchu, pohon 2WD a jako doplňkovou výbavu je možné si zvolit vytápěnou kabinu, pohon 4WD, různé výšky zdvihu a širokou škálu přídavných zařízení.

Pořízením terénního vysokozdvižného vozíku od firmy EUROLIFT CZ s.r.o. nezískáte jen kvalitní stroj za rozumnou cenu, ale především zázemí převážně servisní firmy s více než 25letou tradicí v oboru s působením po celé republice.